Speltakken

Scouting Oud Best heeft voor iedere leeftijd een gezellige speltak. Iedere zaterdagmiddag maken onze enthousiaste stafleden een leuk programma voor de jongere groepen. De oudere groepen zorgen zelf voor een uitdagend programma op de vrijdagavond. Kijk hieronder voor meer informatie over onze speltakken.Bevers

Leeftijd: 5 tot 7 jaar
Tijdstip: Zaterdag van 14:30 tot 16:30 uur

De jongste speltak binnen Scouting Oud Best noemen we de Bevers. Bij deze gemengde groep ligt de nadruk op het spelen in de natuur. Zij doen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers. De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Hier maken ze geweldige avonturen mee, waarbij ze knutselen, zingen, leren over de natuur, spelen en nog veel meer. Kortom: er is altijd wat te beleven!

De verschillende activiteiten zorgen voor veel variatie in het programma. Elke week doen de kinderen weer iets anders.

Twee keer per jaar mogen de bevers één nachtje blijven slapen op de blokhut. Dan wordt een speciaal themaweekend georganiseerd. De eerste keer gaan de papa’s of mama’s mee. De tweede keer mogen ze alleen blijven slapen. Deze weekenden hebben altijd een leuk thema, waarbij iedereen verkleed komt opdagen. Ook vindt ieder jaar een zomerkamp van vier dagen plaats. Dan bezoeken de bevers een andere blokhut in de buurt van Best.

Na de Bevers gaan kinderen door naar de opvolgende speltak. Voor meisjes zijn dit de Kabouters en voor jongens de Welpen.


Welpen

Leeftijd: 7 tot 11 jaar
Tijdstip: Zaterdag van 14:00 tot 16:30 uur

Bij de welpen leert deze jongensgroep de wereld om hen heen ontdekken. Samenwerken, spelen, leren en vooral ongekend veel plezier maken! De welpen spelen in het junglethema, gebaseerd op het verhaal van Jungleboek. Iedere zaterdag is er een zeer gevarieerd programma: van bosspelletjes tot koken en van scoutingtechnieken tot vuurtje stoken. De welpen zijn altijd creatief en actief bezig.

Een paar keer per jaar hebben de welpen een themaweekend. Zij blijven dan een nachtje slapen op onze blokhut en beleven dan allerlei leuke avonturen. En aan het eind van het seizoen gaan de welpen zelfs op zomerkamp, vol leuke spelletjes en activiteiten. Een super ervaring!


Kabouters

Leeftijd: 7 tot 11 jaar
Tijdstip: Zaterdag van 14:00 tot 16:30 uur

Bij de kabouters leert deze meisjesgroep de wereld om hen heen ontdekken. Samenwerken, spelen, leren en vooral ongekend veel plezier maken! De kabouters spelen in het fictieve land van Bambilië. Iedere zaterdag is er een zeer gevarieerd programma: van bosspelletjes tot koken en van scoutingtechnieken tot vuurtje stoken. De kabouters zijn altijd creatief en actief bezig.

Een paar keer per jaar hebben de kabouters een themaweekend. Zij blijven dan een nachtje slapen op onze blokhut en beleven dan allerlei leuke avonturen. En aan het eind van het seizoen gaan de kabouters zelfs op zomerkamp, vol leuke spelletjes en activiteiten. Een super ervaring!


Verkenners

Leeftijd: 11 tot 15 jaar
Tijdstip: Zaterdag van 14:00 tot 17:00 uur

De verkenners zijn geen binnen-mensen en daarom vind je ze vooral rondom de blokhut. Survivalactiviteiten, kampvuur stoken, houthakken, hutten bouwen, buiten slapen, koken, bouwen… je kunt het zo gek niet bedenken! Iedere zaterdag is weer anders, maar het is altijd gezellig!

Bij de verkenners leren de jongens vooral omgaan met anderen, samenwerken en verantwoordelijkheid. De groep is daarom onderverdeeld in patrouilles, waarin iedereen een eigen taak heeft. Op weekenden en tijdens het zomerkamp heeft dit groepje een eigen tent, bouwt zijn eigen keuken, kookt zijn eigen prakje en worden vooral dikke vrienden!

Het hoogtepunt van het seizoen is toch het zomerkamp. Een enorm avontuur! 8 dagen lang op pad met je eigen patrouille; je zet je eigen tent op, maakt een hoop lol, maakt rotzooi en ruimt het weer op.


Gidsen

Leeftijd: 11 tot 15 jaar
Tijdstip: Zaterdag van 14:00 tot 17:00 uur

De gidsen zijn geen binnenmensen en daarom vind je ze vooral rondom de blokhut. Survivalactiviteiten, kampvuur stoken, houthakken, hutten bouwen, buiten slapen, koken, bouwen… je kunt het zo gek niet bedenken! Iedere zaterdag is weer anders, maar het is altijd gezellig!

Bij de gidsen leren de meiden vooral omgaan met anderen, samenwerken en verantwoordelijkheid. De groep is daarom onderverdeeld in rondes, waarin iedereen een eigen taak heeft. Op weekenden en tijdens het zomerkamp heeft dit groepje een eigen tent, bouwt zijn eigen keuken, kookt zijn eigen prakje en worden vooral dikke vriendinnen!

Het hoogtepunt van het seizoen is toch het zomerkamp. Een enorm avontuur! 8 dagen lang op pad met je eigen ronde; je zet je eigen tent op, maakt een hoop lol, maakt rotzooi en ruimt het weer op.


Sherpa’s

Leeftijd: 15 tot 18 jaar
Tijdstip: Vrijdag van 20:00 tot 22:00 uur

Wat je kunt verwachten bij de Sherpa’s: anders dan bij de jongere groepen heb je bij de Sherpa’s geen leiding, maar begeleiding. Dit betekent dat deze meiden zelf verantwoordelijk zijn voor het programma. De begeleiding stuurt, stimuleert en motiveert je om onwijs leuke activiteiten te bedenken en uit te voeren. Zo maak je er samen elke keer weer een gezellige avond van!

Een paar keer per jaar gaan de Sherpa’s een weekend op pad. Dan slapen ze in onze eigen Blokhut, of ze gaan verder weg. Dit weekend organiseren de Sherpa’s helemaal zelf. En een keer per jaar is het zomerkamp. 10 dagen op pad met je eigen groep, waarin de tofste activiteiten worden georganiseerd. Ook hier beslissen de Sherpa’s zelf over wat ze gaan doen en daarom belanden ze vaak in het buitenland.


Rowans

Leeftijd: 15 tot 18 jaar
Tijdstip: Vrijdag van 20:00 tot 22:00 uur

Wat je kunt verwachten bij de Rowans: anders dan bij de jongere groepen heb je bij de Rowans geen leiding, maar begeleiding. Dit betekent dat deze jongens zelf verantwoordelijk zijn voor het programma. De begeleiding stuurt, stimuleert en motiveert je om onwijs leuke activiteiten te bedenken en uit te voeren. Zo maak je er samen elke keer weer een gezellige avond van!

Een paar keer per jaar gaan de Rowans een weekend op pad. Dan slapen ze in onze eigen Blokhut, of ze gaan verder weg. Dit weekend organiseren de Rowans helemaal zelf. En een keer per jaar is het zomerkamp. 10 dagen op pad met je eigen groep, waarin de tofste activiteiten worden georganiseerd. Ook hier beslissen de Rowans zelf over wat ze gaan doen en daarom belanden ze vaak in het buitenland.


Stam

Leeftijd: 18 tot 21 jaar
Tijdstip: Vrijdag van 20:00 tot 22:00 uur

Gezellig en uitdagend! Bij de Stam bepalen de jongens en meiden zelf wat voor programma zij draaien. Er is hier geen begeleiding meer, maar ze hebben een adviseur die helpt bij het reilen en zeilen van de groep. Na afloop van het programma blijven de stamleden gezellig iets te drinken en na te praten met de andere bovenbouwgroepen.

Een paar keer per jaar gaat de Stam een weekend op pad. Dan slapen ze in onze eigen Blokhut, of ze gaan verder weg. De organisatie van een weekend ligt bij de Stamleden. Daarnaast gaan ze ook een keer per jaar op kamp, vaak naar het buitenland. Om dit te bekostigen houden ze enkele acties per jaar, waarvan ze toffe activiteiten ondernemen!


Pivo’s

Leeftijd: 21+ jaar
Tijdstip: Vrijdag van 20:00 tot 22:00 uur

Gezellig en uitdagend! Bij de Pivo’s bepalen de jongens en meiden zelf wat voor programma zij draaien. Er is hier geen begeleiding of adviseur meer bij aanwezig. Na afloop van het programma blijven de Pivo’s gezellig iets te drinken en na te praten met de andere bovenbouwgroepen.

Een paar keer per jaar gaat de Pivo’s een weekend op pad. Dan slapen ze in onze eigen Blokhut, of ze gaan verder weg. De organisatie van een weekend ligt bij de Pivo’s. Daarnaast gaan ze ook een keer per jaar op kamp, vaak naar het buitenland. Om dit te bekostigen houden ze enkele acties per jaar, waarvan ze toffe activiteiten ondernemen!


Plusscouts

Leeftijd: 25+ jaar
Tijdstip: Eén keer in de maand op vrijdag van 20:00 tot 22:00 uur

De Plusscouts is de oudste groep van Scouting Oud Best. Op elke laatste vrijdag van de maand komen de Plusscouts bijeen op de Blokhut voor een leuk  programma dat door één of twee Plusscouts wordt gemaakt. Na afloop van het programma blijven de Plusscouts gezellig iets drinken en na te praten met de andere bovenbouwgroepen.

De deelnemers van deze groep hebben vaak nevenfuncties binnen Scouting Oud Best, maar blijven op deze manier nog altijd het Scoutinggevoel houden. Een keer per jaar gaan de Plusscouts een lang weekend weg. Dit organiseren ze helemaal zelf en zit altijd boordevol leuke activiteiten!